Judoklub Tilburg

Foto's van het kamp

Het kamp is weer voorbij en de eerste uurtjes slaap zijn ingehaald. Om na te kunnen genieten van dit fantastische weekend staan hieronder de foto's.

Succesvol teamtoernooi

Op zondag 12 november 2017 werd in sporthal De Vennen in Drunen het Van Gent-teamtoernooi georganiseerd in de leeftijdsgroepen -12 jaar, -15 jaar en -18 jaar.

In totaal hadden er twintig teams ingeschreven. Namens onze klub deden er drie teams mee. Twee bij de -12 jaar en een team in de -15. Het eerste team van -12 jaar behaalde een tweede plaats, de judoka's in dit team waren Levko Baidjoe, Rikkie van Riel, Marika Puskarz, Phileine Boogaers en Renske de Laure. Kervers Zuid-Nederlands kampioen Marika kon helaas de laatste wedstrijd vanwege een zware knieblessure niet meer judoën. (daardoor staat ze ook niet op de foto)

Het andere team van -12 jaar behaalde een vierde plaats. Dit team bestond uit Tibbe Lanser, Timme Boogaers, Milou de Zwart, Pim Schoonwater en Raff van Strien. Het team van -15 jaar was als laatste aan de beurt en het resultaat mocht er wezen: Ze behaalden namelijk de eerste plaats! Dit team bestond uit Yannick Basters, Colin Clement, Luuk Hartsuiker, Sander Boeren en Dennis van de Ven.

Als coaches kunnen we weer terugkijken op een geslaagd teamtoernooi. Hopelijk wordt het volgend jaar weer georganiseerd, zodat we weer mee kunnen doen.

Groetjes van jullie coaches: Kees Oerlemans en Luuk Janssen

Inschrijven bandexamens, laatste kans

Morgen sluit de inschrijving voor de halfjaarlijkse bandexamens van zondag 17 december.

Heb je wel een briefje gehad, maar heb je je nog niet ingeschreven? Doe dat dan snel. Morgen is je laatste kans.

Inschrijven kan via de website

Goede resultaten in Liempde

Zondag 5 november werd in Liempde een judotoernooi gehouden.

Onze judoka's hebben hier hele goede resultaten behaald! Bekijk de foto's voor alle prestaties.

Iedereen gefeliciteerd!!

Drie Nederlands kampioenen Random Attack

Zondag 29 oktober werden in Sporthal "De Dongewijk" de open nationale kampioenschappen Random Attack gehouden. De JKT'ers waren weer goed bezig, getuigen de drie nationale titels en de drie zilveren plakken.

Bij de senioren werden Mike Janssen en Bram Klaassen zowel eerste als tweede (een keer als aanvaller-verdediger, en een keer andersom). Bij de junioren presteerden Femke Klemans en Yaro Kuypers hetzelfde. Lotte Knippen en Renske de Laure maakten het feest compleet door dit ook te presteren bij de jeugd.

WIj feliciteren iedereen met deze practige prestaties!!

Marika Zuid-Nederlands kampioen

Op zondag 22 oktober 2017 werden er in sporthal Achter de Tuintjes in Gilze de Zuid-Nederlandse Kampioenschappen judo voor judoka’s tot 12 jaar gehouden.

Van onze judoklub waren er acht judoka’s uitgenodigd: Levko Baidjoe, Phileine Boogaers, Timme Boogaers, Silke Lanser, Renske de Laure, Marika Puskarz, Pim Schoonwater en Raff van Strien

Marika en Silke wisten, beide met knap judo, het erepodium te behalen. Marika werd Zuid-Nederlands kampioen!! Voor Silke was er een derde plaats. Renske en Phileine wisten allebei drie wedstrijden te winnen, maar verloren jammer genoeg net de wedstrijd om de bronzen plak. Ze werden vandaag vijfde.

Wij zijn zeer trots op de resultaten van al onze judoka’s dit toernooi. Niet iedereen heeft dan wel een prijs gehaald, maar iedereen heeft wel gevochten voor wat ze waard zijn. Wij vinden dit al een hele prestatie in dit sterke deelnemersveld.

Jullie coaches: Hendrik van Iperenburg en Kees Oerlemans

Erik en Niels zilver op World Grand Slam

Erik Faes en Niels Neumann hebben vrijdag 6 oktober zilver veroverd op de World Judo Kata Grand Slam in Olbia, Italië. Hans van Raak eindigde op een vierde plek.

Het weekend van 6 en 7 oktober werden in Olbia, Italië de Wereldkampioenschappen kata gehouden. Op vrijdag 6 oktober was de Grand Slam (vergelijkbaar met het Wereldkampioenschap met leeftijdscategorieën). Erik en Niels wisten hier een mooie zilver plak te behalen in het nage-no-kata, slechts 1 puntje achter de Brazilianen. In het katame-no-kata wist Hans samen met Peter (Shintai) een vierde plek te behalen.

Met deze prestaties hadden beide koppels zich ook gekwalificeerd voor de open klasse van het WK, gehouden op zaterdag 7 oktober. Hier wisten Erik en Niels met een zeer mooi kata een zesde plek te veroveren. Hans en Peter maakten twee kleine foutjes en eindigden op een achtste plek.

Tweede en vierde van de wereld in de leeftijdscategorie en zesde en achtste overall. Prachtige prestaties van deze koppels!