NIEUWSBRIEF JANUARI 2021
05-01-2021

GELUKKIG NIEUWJAAR!

Allereerst willen wij jullie een heel sportief en gezond jaar toewensen. Dat we hopelijk op korte termijn COVID achter ons kunnen laten en dat we snel weer de reguliere lessen op kunnen/mogen starten.

SECRETARIS, WIE NEEMT HET STOKJE OVER?

Drie jaar geleden besloot ik om, als ouder van 2 sportende zonen bij JKT, mijn steentje bij te dragen aan het laten functioneren van deze vereniging. Vele handen maken immers licht werk.

Binnenkort zal ik na een bestuurstermijn van 3 jaar graag de functie secretaris van JKT overdragen aan een nieuwe vrijwilliger. Misschien wel aan jou? Ik beveel het van harte aan.

Wat wordt er van je verwacht? De belangrijkste zaken zijn:

Maandelijkse bestuursvergaderingen: voorbereiden van de agenda, notuleren, participeren

Jaarlijkse ALV: voorbereiden van de agenda, notuleren, participeren

Samen met de voorzitter en penningmeester vorm je het dagelijks bestuur

Ontvangen, beantwoorden of doorsturen van binnenkomende post en email. Opstellen van berichten aan de leden

Op orde houden van het archief

Belangstelling, of wil je meer weten? Neem contact op met secretaris@judoklub-tilburg.nl of voorzitter@judoklub-tilburg.nl.

Mark Eurlings, Secretaris Judoklub Tilburg

--=-=-=-=-=-=--

SCHRIJF JE GRAAG? VERSTERK DE PR COMMISSIE!

We zoeken iemand die plezier beleeft aan het schrijven van korte stukjes. Deze kunnen gaan over alle aspecten van wat er binnen JKT gebeurd; klein of groot, serieus of ludiek, op of naast de mat, … Interesse? Neem dan contact op met pr@judoklub-tilburg.nl

VERTREK TRAINER HANS!

Via deze weg willen wij jullie informeren dat enige tijd terug Hans van Raak heeft aangegeven te willen stoppen als trainer bij JKT. Hans was hoofdtrainer op locatie Dongewijk en verzorgde daar de vrijdagavond lessen. Wij vinden het jammer dat hij wil stoppen, maar respecteren uiteraard zijn keuze hierin! Wie Hans, nadat we de lessen weer kunnen opstarten, zal gaan vervangen is nu nog niet helemaal duidelijk. Het bestuur is hier tezamen met de technische commissie mee bezig en hopelijk kunnen we op niet al te lange termijn hier meer over berichten. Via deze weg willen we Hans nogmaals bedanken voor zijn vele jaren inzet op zeer veel gebieden binnen JKT! Zo was hij naast hoofdtrainer ook medeoprichter van het JKT Kruikentoernooi en ging hij bij elk kamp mee als begeleider. Bij vele judotoernooien was hij als begeleider/coach van de jeugd aanwezig en ook binnen het bestuur is Hans meerdere jaren actief geweest. Daarnaast heeft hij binnen JKT veel betekend op technisch gebied. Eerst zelf door zijn deelname aan mondiale kata wedstrijden, later door zijn kata kennis over te dragen aan andere leden van JKT.

70-JARIG JUBILEUM JUDOKLUB TILBURG

2020 beloofde een mooi en feestelijk jaar voor Judoklub Tilburg (JKT) te worden. Meerdere plannen om dit jubileum te vieren konden echter door de Coronaperikelen geen doorgang vinden. Erg jammer natuurlijk, maar uitstel van de feestelijkheden betekent nog geen afstel! Sinds de oprichting in 1950 is JKT een begrip in Tilburg en er wordt momenteel op drie locaties lesgegeven. Judoklub Tilburg is in de regio de grootste budosportvereniging en vele leden worden de fijne kneepjes van Judo en Jiu-Jitsu bijgebracht. De lessen worden verzorgd door een grote en vakkundige trainersstaf en vele jeugdleden maar ook senioren staan wekelijks op de mat. Judo en Jiu-Jitsu zijn sporten waarin respect, beheersing en het opbouwen van zelfvertrouwen belangrijk zijn, kortom “het zorgt voor een gezonde geest in een gezond lichaam”. Hopelijk kunnen op niet al te lange termijn al onze leden weer op een normale manier met onze mooie sport bezig zijn…. en het jubileum, dat vieren we met vertraging zodra het weer kan!

GEEN CONTRIBUTIE IN 1E KWARTAAL 2021

Aangezien we in het 4de kwartaal van 2020 en ook in ieder geval een deel van het eerste kwartaal van 2021 niet kunnen sporten, hebben we besloten de contributie voor het eerste kwartaal niet te innen.