Klubkampioenschappen judo JKTInschrijven mogelijk tot en met 12-09-2022

Toernooien

Voor alle Judoka’s van JKT zijn geschikte toernooien te vinden. Er zijn verschillende toernooien zoals Judo Cup Brabant, Sinterklaastoernooi, etc. Dit zijn zogenaamde D toernooien. Aan deze toernooien doen veel Judoka’s van JKT mee. Er zijn meestal ook Judoka’s van bevriende clubs uit de omgeving bij aanwezig.

Bij het inschrijven voor een toernooi is het belangrijk om te kijken naar het niveau.Dit houdt het volgende in:

Niveau D: Lokale toernooien voor beginnende (wedstrijd)Judoka’s met weinig tot geen wedstrijdervaring.

Niveau C: Regionale toernooi. Regionale toernooien voor Judoka’s met enige wedstrijdervaring.

Niveau B: Regionale en landelijke toernooien voor Judoka’s met duidelijk meer wedstrijdervaring.

Niveau A: Internationale toernooien voor Judoka’s met veel wedstrijdervaring.

Indien u niet goed weet welke toernooien geschikt zijn, overleg dit dan met de trainer zodat we je hierin goed kunnen adviseren. Wanneer wordt afgemeld voor een toernooi nadat de inschrijftermijn is verstreken, kan het inschrijfgeld niet worden gerestitueerd.

Bandexamens

De JKT bandexamens is het moment waarop leden laten zien aan trainers en belangstellenden wat ze tijdens de lessen geleerd hebben.

Wat zijn bandexamens?
Twee keer per jaar organiseert JKT een gezamenlijk examen, waarbij de verschillende lessen van alle locaties en disciplines op één locatie samen komen. Alhoewel je eerste examen (slip aan witte band) nog op de les gebeurt, wordt je vanaf je gele band examen uitgenodigd voor het centrale bandexamen. Let op: het eerste examen (tijdens de les) is kosteloos, maar voor het centrale bandexamen worden de kosten van de band (of slip) in rekening gebracht.

Hoe weet ik of op examen mag?
De hoofdtrainer van jouw les heeft gecommuniceerd of de jij voor een nieuwe band (of slip) op examen mag. Je kunt je inschrijven voor de centrale bandexamens via de website.

Hoe ziet zo'n examen er uit?
Belangstelleden worden aangespoord toe te schouwen vanaf de tribune/bankjes. De dag is opgedeeld is verschillende sessies. Je hoeft alleen aanwezig te zijn tijdens jouw aangewezen sessie (zie website). Een sessie wordt gestart met een gezamenlijke warming-up, daarna worden de kandidaten in groepjes verspreid over de mat gekoppeld aan een trainer. (Deze trainer hoeft dus niet de eigen trainer te zijn.) De trainer zal vervolgens om de beurt 2 judoka's vragen om de technieken te demonstreren, waarop ze worden beoordeeld. Aan het einde vindt er een gezamenlijke ceremonie plaats waarin de kandidaten een-voor-een hun nieuwe graad krijgen uitgereikt.

Wat wordt er van een kandidaat verwacht?
Kandidaten worden ongeveer 15 minuten voor de aanvangstijd van de toegewezen sessie aanwezig verwacht. Zoals bij de reguliere trainingen verwachten de trainers kandidaten met goede zin en in een schoon judo pak (gi) op de mat. Tijdens dit evenement gelden natuurlijk ook de andere reguliere Dojo regels (zie website). De locatie is voorzien van kleedruimtes.

Heb ik als kandidaat een vaste partner nodig?
Nee, een vaste partner is niet nodig. Slechts als het onderdeel Kata gedemonstreerd moet worden is het handig om dit geoefend te hebben met een vaste partner. Dit zal voor het examen op de les besproken worden met de trainer(s).

Help, ik ben zenuwachtig voor mijn examen. Wat nu?
Het is heel gebruikelijk om een beetje spanning te voelen tijdens het examen. Echter is een ding belangrijk: je mag in eerste instantie op examen, omdat jouw trainers er het volste vertrouwen in hebben dat jij zult slagen. Zet je beste beentje voor, je kunt haast niet anders dan slagen!

Competities

Brabant Cup

Judo Cup Brabant
Niveau: B, C, D
Kosten: € 37,50 voor de gehele competitie
Bijzonderheden: Jongens en meisjes geboren: 2017 t/m 2006.

De Judo Cup Brabant is een competitie bestaande uit zes toernooien verdeeld over het seizoen. Na elke ronde krijgen deelnemers een oorkonde. Na het derde toernooi krijgen de Judoka's een prijsje. Na het zesde toernooi krijgen ze de grote prijs.

De Judo Cup Brabant is een super leuke competitie. Omdat we de indeling zelf maken, kunnen we rekening houden met de indeling en kunnen zowel Judoka's met meer ervaring als Judoka's met weinig of geen ervaring deelnemen.

Judo Cup Brabant 2022. Ronde 1
30 januari 2022
Judo Cup Brabant 2022. Ronde 2
10 april 2022
Judo Cup Brabant 2022. Halve finale
22 mei 2022
Judo Cup Brabant 2022. Ronde 4
19 juni 2022
Judo Cup Brabant 2022. Ronde 5
02 oktober 2022
Judo Cup Brabant 2022. Finale
06 november 2022

Judo Cup Brabant 2022. Ronde 502 oktober 2022
Judo Cup Brabant 2022. Finale06 november 2022

Kamp
16 september 2022 t/m 18 september 2022Inschrijving gesloten

Dit jaar krijgen jullie de opdracht om een kluis te kraken. JA een echte kluis! Lukt dit jullie op het einde van het kamp, dan gaan jullie naar huis met de welverdiende prijs. Lukt het niet, dan gaan jullie helaas met lege handen naar huis. Om de kluis te kunnen kraken hebben we de hulp van jullie allemaal hard nodig!

Lijkt het je gaaf om de kluis mee te kraken en ben je geboren in 2004 tot en met 2013? Houd dan je agenda vrij!

De inschrijving voor het kamp zal openen op zaterdag 19 maart 2021 om 15:00 uur. Zorg ervoor dat je er snel bij bent, want er zijn maar een beperkt aantal plaatsen. De bijdrage voor het kamp bedraagt dit jaar € 25,-. In maart krijgen jullie natuurlijk nog een herinnering van ons over de inschrijving, maar zet de datum gerust al in de agenda’s.

Groepsaccommodatie De Roerdomp
Ontginningsweg 10