Uitgelicht

NIEUWSBRIEF JANUARI 2021
05-01-2021

GELUKKIG NIEUWJAAR!

Allereerst willen wij jullie een heel sportief en gezond jaar toewensen. Dat we hopelijk op korte termijn COVID achter ons kunnen laten en dat we snel weer de reguliere lessen op kunnen/mogen starten.

SECRETARIS, WIE NEEMT HET STOKJE OVER?

Drie jaar geleden besloot ik om, als ouder van 2 sportende zonen bij JKT, mijn steentje bij te dragen aan het laten functioneren van deze vereniging. Vele handen maken immers licht werk.

Binnenkort zal ik na een bestuurstermijn van 3 jaar graag de functie secretaris van JKT overdragen aan een nieuwe vrijwilliger. Misschien wel aan jou? Ik beveel het van harte aan.

Wat wordt er van je verwacht? De belangrijkste zaken zijn:

Maandelijkse bestuursvergaderingen: voorbereiden van de agenda, notuleren, participeren

Jaarlijkse ALV: voorbereiden van de agenda, notuleren, participeren

Samen met de voorzitter en penningmeester vorm je het dagelijks bestuur

Ontvangen, beantwoorden of doorsturen van binnenkomende post en email. Opstellen van berichten aan de leden

Op orde houden van het archief

Belangstelling, of wil je meer weten? Neem contact op met secretaris@judoklub-tilburg.nl of voorzitter@judoklub-tilburg.nl.

Mark Eurlings, Secretaris Judoklub Tilburg

--=-=-=-=-=-=--

SCHRIJF JE GRAAG? VERSTERK DE PR COMMISSIE!

We zoeken iemand die plezier beleeft aan het schrijven van korte stukjes. Deze kunnen gaan over alle aspecten van wat er binnen JKT gebeurd; klein of groot, serieus of ludiek, op of naast de mat, … Interesse? Neem dan contact op met pr@judoklub-tilburg.nl

--=-=-=-=-=-=--

VERTREK TRAINER HANS!

Via deze weg willen wij jullie informeren dat enige tijd terug Hans van Raak heeft aangegeven te willen stoppen als trainer bij JKT. Hans was hoofdtrainer op locatie Dongewijk en verzorgde daar de vrijdagavond lessen. Wij vinden het jammer dat hij wil stoppen, maar respecteren uiteraard zijn keuze hierin! Wie Hans, nadat we de lessen weer kunnen opstarten, zal gaan vervangen is nu nog niet helemaal duidelijk. Het bestuur is hier tezamen met de technische commissie mee bezig en hopelijk kunnen we op niet al te lange termijn hier meer over berichten. Via deze weg willen we Hans nogmaals bedanken voor zijn vele jaren inzet op zeer veel gebieden binnen JKT! Zo was hij naast hoofdtrainer ook medeoprichter van het JKT Kruikentoernooi en ging hij bij elk kamp mee als begeleider. Bij vele judotoernooien was hij als begeleider/coach van de jeugd aanwezig en ook binnen het bestuur is Hans meerdere jaren actief geweest. Daarnaast heeft hij binnen JKT veel betekend op technisch gebied. Eerst zelf door zijn deelname aan mondiale kata wedstrijden, later door zijn kata kennis over te dragen aan andere leden van JKT.

--=-=-=-=-=-=--

70-JARIG JUBILEUM JUDOKLUB TILBURG

2020 beloofde een mooi en feestelijk jaar voor Judoklub Tilburg (JKT) te worden. Meerdere plannen om dit jubileum te vieren konden echter door de Coronaperikelen geen doorgang vinden. Erg jammer natuurlijk, maar uitstel van de feestelijkheden betekent nog geen afstel! Sinds de oprichting in 1950 is JKT een begrip in Tilburg en er wordt momenteel op drie locaties lesgegeven. Judoklub Tilburg is in de regio de grootste budosportvereniging en vele leden worden de fijne kneepjes van Judo en Jiu-Jitsu bijgebracht. De lessen worden verzorgd door een grote en vakkundige trainersstaf en vele jeugdleden maar ook senioren staan wekelijks op de mat. Judo en Jiu-Jitsu zijn sporten waarin respect, beheersing en het opbouwen van zelfvertrouwen belangrijk zijn, kortom “het zorgt voor een gezonde geest in een gezond lichaam”. Hopelijk kunnen op niet al te lange termijn al onze leden weer op een normale manier met onze mooie sport bezig zijn…. en het jubileum, dat vieren we met vertraging zodra het weer kan!

--=-=-=-=-=-=--

GEEN CONTRIBUTIE IN 1E KWARTAAL 2021

Aangezien we in het 4de kwartaal van 2020 en ook in ieder geval een deel van het eerste kwartaal van 2021 niet kunnen sporten, hebben we besloten de contributie voor het eerste kwartaal niet te innen.

CORONA UPDATE 14 DECEMBER
14-12-2020

Beste JKT-ers !

Zoals velen van jullie al gehoord hebben is Nederland in een “lockdown” geplaatst. Per direct zijn binnensporten niet meer toegestaan. Dit betekent helaas dat onze Judo en Jiu-Jitsu lessen ten minste tot 19 Januari geschrapt zullen worden. We houden de berichtgeving van de overheid nauwlettend in de gaten en zullen bij updates over de periode na 19 Januari bijtijds iedereen op de hoogte brengen.

Zoals eerder vermeld zal er binnen het bestuur gesproken worden om de eerstvolgende kwartaal contributie aan te passen.

Ondanks de “lockdown” wensen wij eenieder een gezonde kerst en nieuwjaar toe en hopen wij met zijn allen dat we in 2021 vaker goed nieuws kunnen brengen.

Met vriendelijke groet,
Het Bestuur van JKT

SINTERKLAASNIEUWS!!!
30-11-2020

Ook de sint en zijn pieten werken van uit huis dit jaar,
Maar JKT over slaan? dat is haast ondenkbaar.

Dit jaar geen pietenlessen op de locaties.
Maar wel een presentje voor jullie prestaties!

Ook al is het een hele klus,
Hij zorgt voor iets lekkers in je brievenbus.

Dus houd de bezorgpiet maar goed in de gaten,
Want die bezoekt binnenkort alle straten!

Met sportieve groet.
De Sint

Ps. Door de drukte bij de post kan het zijn dat meerdere leden op hetzelfde adres niet tegelijkertijd hun verrassing ontvangen.

AANVULLING CORONA UPDATE
22-11-2020

Graag uw aandacht voor het volgende:
op https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nederlandse-maatregelen-tegen-het-coronavirus/gezondheidsadviezen staat
"Iedereen van 13 jaar en ouder draagt een niet-medisch mondkapje in de volgende situaties:
In alle voor publiek toegankelijke gebouwen en overdekte gebieden [...]."
en "In de volgende situaties hoeft u geen mondkapje te dragen:
Tijdens het beoefenen van [...] sport [...]."

Daarom vragen we onze jeugdleden vanaf 13 jaar om bij het betreden en verlaten van het gebouw een mondkapje te dragen. Tijden les hoeft het mondkapje niet meer op. Neem een tasje mee om het mondkapje tijdens de les in te bewaren.

Met sportieve groet.
Bestuur JKT

CORONA UPDATE 18-11
18-11-2020

Beste leden, ouders/verzorgers,

Bij deze een update over het beoefenen van judo en jiu jitsu.

Nu de aantallen dagelijkse besmettingen in het land langzaam afnemen hebben we besloten om de lessen voor de jeugd t/m 17 weer op te starten met ingang van maandag 23 november. Voor de groep van 18 jaar en ouder zijn er nog geen lessen.

Deze lessen zullen net als in de zomer periode gaan per inschrijving via de website. We volgen de oude lestijden en locaties.

Wat vragen we van de leden en hun ouders/verzorgers?

· Gedraag je verantwoordelijk; ◦ Volg alle richtlijnen (https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nederlandse-maatregelen-tegen-het-coronavirus/gezondheidsadviezen). Bij (lichte) klachten; blijf thuis. Neem geen risico.

◦ Volg de regels over thuisquarantaine (https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/openbaar-en-dagelijks-leven/in-thuisquarantaine-door-corona).

◦ Geen ouders in het gebouw. Kleed je thuis om. Was je handen.

· Denk goed na of het beoefenen van de sport opweegt tegen de risico's voor jezelf en voor anderen. Bijvoorbeeld; besef dat mocht een van de andere kinderen positief testen op corona, dat je dan zelf in quarantaine moet. Besef dat je, door de sportcontacten, de kans op virus verspreiding vergroot.

We verwachten dat de overweging voor ouders tussen (A) het belang van het maximaal bijdragen aan onderdrukken van het virus, (B) het minimaliseren van kans op besmetting in het eigen gezin, (C) het risico op een quarantaine en (D) het positieve mentale en/of fysieke effect van sporten, verschillend zal uitpakken. Neem a.u.b. uw eigen verantwoordelijkheid hierin.

Het bestuur.

LAATSTE OPROEP GROTE CLUBACTIE
12-11-2020

Dit weekend (14 en 15 november) is het laatste weekend waarop je de verkochte loten in kan leveren bij 1 van de 3 adressen. Waar je ze in kan leveren vind je op de website (hiervoor moet je wel ingelogd zijn om dit te kunnen zien)

Wij danken jullie nogmaals voor de inzet.

Met sportieve groet,
Judoklub Tilburg