Uitgelicht

Buiten lessen
02-04-2021

Leden tot en met 26 jaar kunnen weer buiten sporten.

Wanneer:
De eerste training zal zijn op zaterdag 3 April.
De tijden zijn:
Woensdag 18-18:45 voor de leeftijd t/m 12 jaar
Woensdag 19-20 voor de leeftijd 13 t/m 26 jaar.
Zaterdag 10-10:45 voor de leeftijd t/m 12 jaar.
Zaterdag 11-12 voor de leeftijd 13 t/m 26 jaar.

Waar:
De training vindt plaats bij het Sportpark Bijsterveldenlaan. Op woensdag op grasveld 7, op zaterdag op grasveld 4. Je zal bij de poort worden opgehaald door een van de trainers van die dag.

Wat:
We gaan niet judo of jiu jitsu beoefenen. We leggen ook geen matten neer. De invulling van de les wordt een mix van spel, conditie en kracht. Het gaat vooral om weer fijn bezig te zijn en te bewegen, en daarvan te genieten.

Inschrijven:
Schrijf je vooraf in via de website. Kom alleen naar de training als dat gelukt is. *inschrijven kan vanaf 15:30 vanmiddag

Wat neem je mee:
Sportkleren, sportschoenen, en een flesje water. Je judopak laat je thuis. Zorg dat je je thuis al omgekleed hebt, en naar de wc bent geweest. De kleedkamers zijn gesloten.

Gedrag:
Houdt voor en na de training minimaal 1.5 meter afstand. Ouders komen niet naar het veld, maar zetten hun kind bij de ingang af.
Richtlijnen van NOC-NSF en overheid zijn van toepassing: https://nocnsf.nl/wat-doet-nocnsf/sport-en-maatschappij/coronavirus-sportactiviteiten-in-nederland
Ben je ziek, verkouden of heeft iemand uit je huishouden corona, blijf dan thuis en kom niet naar de training.

We wensen jullie veel plezier!

Het bestuur

Contributie 2e kwartaal
26-03-2021

GEEN CONTRIBUTIE IN 2E KWARTAAL 2021

Aangezien we in het 1ste kwartaal van 2021 niet hebben kunnen sporten, hebben we besloten de contributie voor het tweede kwartaal niet te innen.

We zijn wel bezig om een buitenactiviteit op te starten. Daarover binnenkort meer!

KRAAK DE KLUIS KAMP IN 2021
17-02-2021

Hallo lid, ouder en/of verzorger,

Het volgende bericht zouden we graag voor en na de trainingen op de leslocaties met jullie gedeeld hebben. Omdat we jullie al een lange tijd niet gezien hebben en wij niet zeker zijn wanneer we jullie weer gaan zien, ontvangen jullie deze email.

In 2020 hebben we het, ondanks alle maatregelen, voor elkaar gekregen om een geweldige kampdag te organiseren. In 2021 streven we er natuurlijk naar om het JKT-kamp weer zoals normaal neer te zetten.

Dit jaar krijgen jullie de opdracht om een kluis te kraken. JA een echte kluis! Lukt dit jullie op het einde van het kamp, dan gaan jullie naar huis met de welverdiende prijs. Lukt het niet, dan gaan jullie helaas met lege handen naar huis. Om de kluis te kunnen kraken hebben we de hulp van jullie allemaal hard nodig!

Lijkt het je gaaf om de kluis mee te kraken en ben je geboren in 2003 tot en met 2012? Houd dan je agenda vrij op 17, 18 en 19 september 2021.

De inschrijving voor het kamp zal openen op zaterdag 20 maart 2021 om 15:00 uur. Zorg ervoor dat je er snel bij bent, want er zijn maar een beperkt aantal plaatsen. De bijdrage voor het kamp bedraagt dit jaar €57,50. In maart krijgen jullie natuurlijk nog een herinnering van ons over de inschrijving, maar zet de datum gerust al in de agenda’s. Meer informatie over het kamp is te vinden op de website onder het kopje evenementen. De inschrijving verloopt compleet via de website.

Wij hopen jullie in september natuurlijk allemaal te zien op het kamp!

Met vriendelijke groet,
De Kampcommissie

ONLINE BUDOLESSEN
25-01-2021

Beste leden,

De afgelopen maanden hebben we veel minder op de mat kunnen staan dan we gehoopt hadden. Om de komende tijd toch te kunnen sporten starten wij met online budolessen.

De eerste les is deze woensdag en iedereen kan zich hier via de website voor aanmelden. Je krijgt dan een uitnodiging voor een Teams-meeting waarin we gezamenlijk kunnen sporten. De eerste les is voor iedereen tot twaalf jaar (16.00 uur tot 16.15 uur). De tweede les is voor iedereen vanaf twaalf jaar (19.30 uur tot 20.00 uur). We hopen jullie allemaal te zien, natuurlijk in judo/jiu-jitsupak

Ook voor ons is dit een experiment, dus feedback horen we graag. Voor nu, blijf gezond en tot woensdag.

Het bestuur van Judoklub-Tilburg

NIEUWSBRIEF JANUARI 2021
05-01-2021

GELUKKIG NIEUWJAAR!

Allereerst willen wij jullie een heel sportief en gezond jaar toewensen. Dat we hopelijk op korte termijn COVID achter ons kunnen laten en dat we snel weer de reguliere lessen op kunnen/mogen starten.

SECRETARIS, WIE NEEMT HET STOKJE OVER?

Drie jaar geleden besloot ik om, als ouder van 2 sportende zonen bij JKT, mijn steentje bij te dragen aan het laten functioneren van deze vereniging. Vele handen maken immers licht werk.

Binnenkort zal ik na een bestuurstermijn van 3 jaar graag de functie secretaris van JKT overdragen aan een nieuwe vrijwilliger. Misschien wel aan jou? Ik beveel het van harte aan.

Wat wordt er van je verwacht? De belangrijkste zaken zijn:

Maandelijkse bestuursvergaderingen: voorbereiden van de agenda, notuleren, participeren

Jaarlijkse ALV: voorbereiden van de agenda, notuleren, participeren

Samen met de voorzitter en penningmeester vorm je het dagelijks bestuur

Ontvangen, beantwoorden of doorsturen van binnenkomende post en email. Opstellen van berichten aan de leden

Op orde houden van het archief

Belangstelling, of wil je meer weten? Neem contact op met secretaris@judoklub-tilburg.nl of voorzitter@judoklub-tilburg.nl.

Mark Eurlings, Secretaris Judoklub Tilburg

--=-=-=-=-=-=--

SCHRIJF JE GRAAG? VERSTERK DE PR COMMISSIE!

We zoeken iemand die plezier beleeft aan het schrijven van korte stukjes. Deze kunnen gaan over alle aspecten van wat er binnen JKT gebeurd; klein of groot, serieus of ludiek, op of naast de mat, … Interesse? Neem dan contact op met pr@judoklub-tilburg.nl

--=-=-=-=-=-=--

VERTREK TRAINER HANS!

Via deze weg willen wij jullie informeren dat enige tijd terug Hans van Raak heeft aangegeven te willen stoppen als trainer bij JKT. Hans was hoofdtrainer op locatie Dongewijk en verzorgde daar de vrijdagavond lessen. Wij vinden het jammer dat hij wil stoppen, maar respecteren uiteraard zijn keuze hierin! Wie Hans, nadat we de lessen weer kunnen opstarten, zal gaan vervangen is nu nog niet helemaal duidelijk. Het bestuur is hier tezamen met de technische commissie mee bezig en hopelijk kunnen we op niet al te lange termijn hier meer over berichten. Via deze weg willen we Hans nogmaals bedanken voor zijn vele jaren inzet op zeer veel gebieden binnen JKT! Zo was hij naast hoofdtrainer ook medeoprichter van het JKT Kruikentoernooi en ging hij bij elk kamp mee als begeleider. Bij vele judotoernooien was hij als begeleider/coach van de jeugd aanwezig en ook binnen het bestuur is Hans meerdere jaren actief geweest. Daarnaast heeft hij binnen JKT veel betekend op technisch gebied. Eerst zelf door zijn deelname aan mondiale kata wedstrijden, later door zijn kata kennis over te dragen aan andere leden van JKT.

--=-=-=-=-=-=--

70-JARIG JUBILEUM JUDOKLUB TILBURG

2020 beloofde een mooi en feestelijk jaar voor Judoklub Tilburg (JKT) te worden. Meerdere plannen om dit jubileum te vieren konden echter door de Coronaperikelen geen doorgang vinden. Erg jammer natuurlijk, maar uitstel van de feestelijkheden betekent nog geen afstel! Sinds de oprichting in 1950 is JKT een begrip in Tilburg en er wordt momenteel op drie locaties lesgegeven. Judoklub Tilburg is in de regio de grootste budosportvereniging en vele leden worden de fijne kneepjes van Judo en Jiu-Jitsu bijgebracht. De lessen worden verzorgd door een grote en vakkundige trainersstaf en vele jeugdleden maar ook senioren staan wekelijks op de mat. Judo en Jiu-Jitsu zijn sporten waarin respect, beheersing en het opbouwen van zelfvertrouwen belangrijk zijn, kortom “het zorgt voor een gezonde geest in een gezond lichaam”. Hopelijk kunnen op niet al te lange termijn al onze leden weer op een normale manier met onze mooie sport bezig zijn…. en het jubileum, dat vieren we met vertraging zodra het weer kan!

--=-=-=-=-=-=--

GEEN CONTRIBUTIE IN 1E KWARTAAL 2021

Aangezien we in het 4de kwartaal van 2020 en ook in ieder geval een deel van het eerste kwartaal van 2021 niet kunnen sporten, hebben we besloten de contributie voor het eerste kwartaal niet te innen.

CORONA UPDATE 14 DECEMBER
14-12-2020

Beste JKT-ers !

Zoals velen van jullie al gehoord hebben is Nederland in een “lockdown” geplaatst. Per direct zijn binnensporten niet meer toegestaan. Dit betekent helaas dat onze Judo en Jiu-Jitsu lessen ten minste tot 19 Januari geschrapt zullen worden. We houden de berichtgeving van de overheid nauwlettend in de gaten en zullen bij updates over de periode na 19 Januari bijtijds iedereen op de hoogte brengen.

Zoals eerder vermeld zal er binnen het bestuur gesproken worden om de eerstvolgende kwartaal contributie aan te passen.

Ondanks de “lockdown” wensen wij eenieder een gezonde kerst en nieuwjaar toe en hopen wij met zijn allen dat we in 2021 vaker goed nieuws kunnen brengen.

Met vriendelijke groet,
Het Bestuur van JKT